top of page
Αναζήτηση

H Yoga στον παιδικό σταθμό & στο νηπιαγωγείο!

Έγινε ενημέρωση: 15 Μαρ 2021

Είναι η στιγμή που μπαίνει η δασκάλα yoga στην ηλιόλουστη αίθουσα του παιδικού σταθμού και τα παπουτσάκια είναι ήδη σε παράταξη τοποθετημένα, τα στρωματάκια απλωμένα και τα πολύχρωμα καλτσάκια σταυρωμένα σε θέση οκλαδόν να φωνάζουν δυνατά με τα χέρια ψηλά μόλις την αντικρύζουν "YOGA-YOGA!!!" με τόσο ενθουσιασμό σαν να τους έχει τάξει το μεγαλύτερο παγωτό σοκολάτα με σιρόπι καραμέλα...κάπως έτσι ξεκινάει το μάθημα για να "ανθίσουν"...


Την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας όλο και περισσότεροι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία εντάσσουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα την yoga καθώς υπάρχουν πλέον πληθώρα άρτια εκπαιδευμένων εισηγητών με αστείρευτο κέφι και πάθος. Αυτό είναι πραγματικά ένα υπέροχο δώρο για τα μικρά "λουλούδια".


Με όχημα το δημιουργικό παιχνίδι και οδηγό την yoga οι λιλιπούτειοι φίλοι μας μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους, τις σκέψεις τους και λίγο πριν το τέλος του μαθήματος να ηρεμούν. Αν δεν είναι αυτό υπέροχο τότε τι είναι;


Τα παιδιά ασκούνται μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση. Σε μια τάξη yoga τα παιδιά αναπαριστούν ζώα και στοιχεία της φύσης με το σώμα τους, μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπάνε τον πλανήτη, πηγαίνουν φανταστικά θεματικά ταξίδια, συνθέτουν ιστορίες με κίνηση, παίζουν παιχνίδια χωρίς ανταγωνισμό, εξασκούνται σε παιχνίδια αναπνοής, ζωγραφίζουν με επίγνωση, ασκούνται σε ζευγάρια, γελάνε πολύ και στο τέλος μαθαίνουν να χαλαρώνουν και να συγκεντρώνονται!!!


Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να ζήσουν την συναρπαστική εμπειρία της yoga και να "ανθίσουν" επιλέγοντας έναν παιδικό σταθμό που την έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.


Xristina Matsi

Lead Trainer

Certified Children Yoga Instructor

www.flowerkidsyoga.com



320 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page