Χριστίνα Μάτση

     

Το 2009 ξεκινάει για την Χριστίνα το ταξίδι της διδασκαλίας σε ενήλικους και παιδιά. Η γιόγκα γίνεται καθημερινή πρακτική, ενσωματωμένη στη ζωή της.

 

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Ηatha Yoga, έχοντας ολοκληρώσει το Hatha Yoga Teacher Training Program 400h δίπλα στη Λίντα Καπετάνιου στην Ακαδημία του Λωτού.  

 

Έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στο Πρόγραμμα:

Rainbow Κids Υoga το 2010, δίπλα στον δάσκαλό της Gopala Amir Yaffe.

Grounded Kids Yoga με εισηγήτρια την Cheryl Crawford. 

Asana for children with Autism & Special Needs με την Shawnee Thornton Hardy.

 

Είναι η πρώτη Ελληνίδα δασκάλα παιδικής γιόγκα που πιστοποιήθηκε από το Yoga Alliance USA ως Children’s Yoga Teacher το 2012.

 

Το 2012 ιδρύει την πρωτοπόρο για την Ελλάδα εξιδεικευμένη Σχολή Παιδικής Γιόγκα και δημιουργεί τη μέθοδο Flower Kids Yoga.

 

Απο τότε και μέχρι σήμερα με συνέπεια και υπευθυνότητα εισηγείται Εκπαίδευση Δασκάλων στην Παιδική Γιόγκα με τον διακριτικό τίτλο «Flower Kids Yoga ΤΤ» πιστοποιημένο πρόγραμμα από το Yoga Alliance USA.

 

Εκπαιδεύει δασκάλους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης και Λευκωσία (Κύπρος). Το Flower Kids Yoga TT αποτελεί το πρώτο ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παιδικής Γιόγκα που διεξήχθει στις παραπάνω πόλεις. Έχει αναλάβει αποκλειστικά τη συγγραφή-επιμέλεια  των 4 manual του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Είναι συγγραφέας των γιόγκικων παραμυθιών "Ταξιδεύοντας στην Παιδική Γιόγκα με οδηγό την αλφάβητο" και "Ταξίδι στην Αίγυπτο".

Το 2016 ταξίδεψε στην Washington και πήρε μέρος στο National Kids Yoga Conference ακολουθώντας αφοσιωμένη το μονοπάτι της, το dharma της.

To 2015 ταξίδεψε στην Ινδία και παρακολούθησε μαθήματα Hatha Yoga με τον Ινδό δάσκαλο Saji P. K., ιδρυτή του Vasishta Yoga Research Foundation.

 

Συμμετέχει με μεγάλη χαρά σε πολυάριθμα φιλανθρωπικά events καθοδηγώντας τμήματα Kids Yoga.

To μότο της είναι "Let kid's souls & bodies blossom".

Εισηγείται vinyasa yoga σε ενήλικες με στόχο τη σύνδεση σώματος και πνεύματος. 

 

Ενώ  παιδική  yoga εισηγείται σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία. 

Τμήματα Mom & Baby Yoga και Γιόγκα σε παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού τα καθοδηγεί στη σχολή της.

 

Σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για περαιτέρω επιμόρφωση. Το ταξίδι της πρακτικής και της μαθητείας συνεχίζεται…