Χριστίνα Μάτση

     

Το 2009 ξεκινάει για την Χριστίνα το ταξίδι της διδασκαλίας σε ενήλικους και παιδιά. 

 

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Ηatha Yoga, έχοντας ολοκληρώσει το Hatha Yoga Teacher Training Program 400h δίπλα στη Λίντα Καπετάνιου στην Ακαδημία του Λωτού.  

 

Έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στο Πρόγραμμα:

Rainbow Κids Υoga το 2010, δίπλα στον δάσκαλό της Gopala Amir Yaffe.

Grounded Kids Yoga με εισηγήτρια την Cheryl Crawford. 

Asana for children with Autism & Special Needs με την Shawnee Thornton Hardy.

 

Είναι η πρώτη Ελληνίδα δασκάλα παιδικής γιόγκα που πιστοποιήθηκε από το Yoga Alliance USA ως Children’s Yoga Teacher το 2012.

 

Το 2012 ιδρύει την πρωτοπόρο για την Ελλάδα εξιδεικευμένη Σχολή Παιδικής Γιόγκα και δημιουργεί τη μέθοδο Flower Kids Yoga.

 

Απο τότε αδιάκοπα με συνέπεια και υπευθυνότητα εισηγείται Εκπαίδευση Δασκάλων στην Παιδική Γιόγκα με τον διακριτικό τίτλο «Flower Kids Yoga ΤΤ 95Η» πιστοποιημένο πρόγραμμα από το Yoga Alliance USA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Λευκωσία.

 

Το Flower Kids Yoga TT αποτελεί το πρώτο ελληνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παιδικής Γιόγκα που διεξήχθει στις παραπάνω πόλεις με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκρισηH διδασκαλεία της χαρακτηρίζεται απο απλότητα, αμεσότητα, μεταδοτικότητα και χιούμορ όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι μαθητές της.

 

Έχει αναλάβει αποκλειστικά τη συγγραφή και επιμέλεια  των τεσσάρων εγχειριδίων του εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και μια σειρά γιόγκικου εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλο για παιδιά και δασκάλους.

Είναι συγγραφέας των γιόγκικων παραμυθιών "Ταξιδεύοντας στην Παιδική Γιόγκα με οδηγό την αλφάβητο" και "Ταξίδι στην Αίγυπτο".

Το 2016 ταξίδεψε στην Washington και πήρε μέρος στο National Kids Yoga Conference ακολουθώντας αφοσιωμένη το μονοπάτι της, το dharma της.

To 2015 ταξίδεψε στην Ινδία και παρακολούθησε μαθήματα Hatha Yoga με τον Ινδό δάσκαλο Saji P. K., ιδρυτή του Vasishta Yoga Research Foundation.

 

Εισηγείται yoga σε παιδιά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία.

Ενώ στη λουλουδοσχολή της εισηγειται τμήματα , Mom & Baby Yoga, Γιόγκα σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και Γιόγκα σε εφήβους.

Εισηγείται vinyasa yoga σε ενήλικες με στόχο τη σύνδεση σώματος και πνεύματος στη σχολή Flower Yoga Shala

 

Σήμερα συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για περαιτέρω επιμόρφωση. Το ταξίδι της πρακτικής και της μαθητείας συνεχίζεται…

 Όραμα της είναι "Let the kid's souls & bodies blossom".